L O V E


HOME ABOUT FOLLOW DBOARD



AUFA. 0NEEIGHT. BLURR.
Welcome welcome welcome. Do enter with a grin, wide please .



© Template by AtiqahJaidin
Image from TUMBLR | WHI
#001
Monday, May 12, 2014 | 0 meooww[s]

Assalamualaikum manuasia semua.

Mari kita ulang tayang balik apa yang aku dah buat slash done slash lalui slash lakukan sepanjang Disember, Januari, Februari, Mac, April dan Mei ni. Saja nak rewind balik sebab lepas ni, ni mungkin entri terakhir sebelum aku sambung study. Maybe. 

Kalau nak difikirkan balik sebenarnya tak banyak benda pun. Belog ni pun aku tak rajin hupdate sobs. Disember lepas aku pergi Bangkok tiga minggu. Holiday plus visit. Best siot. Aku pergi MBK Mall, Chak Chun Chak, naik gajah rentas sungai, Train Market dan um, banyak lagi sebenarnya. Google lah tempat-tempat tuu [kalau korang nak tahulaa]. Apa yang aku tak boleh lupa time naik BTS, stand for Bangkok Train Station ke apee aku tak tahu. Orang ramai gila kat Bangkok ni. Orang siam, melayu, matsaleh, forgeiner, tok sami semua ada. Mari mari. Abah kata bangkok tiga kali busy dari KL. Aku tak tahu okay,itu  abah yang kata.

So balik dari Bangkok tu, hidup jadi boring. Bukan boring nak mati, tapi dah start normal life dah. Adik-adik aku semua pergi asrama dah so tinggal aku dengan yang bongsu tu ja kat rumah. Takda orang untuk bersembang sobs sobs. Rutin harian aku : main laptop, running man [kwangsoooooooooooooo], kerja rumah [basuh baju, sapu rumah, etc etc], ushaa playlist [Im updating my music playlist everyday i guess lols], fangirling, baca fanfiction(s). And, aku start amek lesen 5hb Januari kut kalau tak silap. 

Result SPM aku alhamdulillah. Its not flying colours macam orang lain tapi aku bersyukur sebab ini usaha aku untuk dua tahun. Dalam masa empat-lima bulan ni, surat swasta banyak sampai. Yang hairannya, semua kos yang orang nak. Phamacist, Engeneering, Nursing. Cupp, nursing pun ada ja kan orang nak? Muehehe. Tapi sayanglah swasta kan? So hujung bulan April tawaran untuk ke matriks keluar dan jeng jeng *drumrolls* aku dapat ke Kolej Matrikulasi Pulau Pinang [KMPP]. So early of May pulak, aku ditawarkan diploma untuk kos Teknologi Makanan. Woi siot woi woii Teknologi Makanan ni was my dream sobs. Aku nak jadi pakar pemakanan remember? 

So, aku berbelah bahagi. Jadi ragu-ragu. Matriks ke UITM? UITM ke Matriks? Aku tanya ramai orang, seriously ramai gila aku tanya. Separuh kata matriks, separuh lagi kata diploma sighs. Aku ni kalut gilaa visit belog-belog orang kmpp macam mana, teknologi makanan macam mana. Bila abah balik, aku tanya dia. Well, orang kata parents punya suggestion ni insyaAllah yang betul, yang berkat kan. So matriks jawabnyaa. Ada tak yang sekali ngan aku nak pergi KMPP ni? Jom kawan *grins* Im soooo cute and I dont bite people.

Sampai sini post aku kali ni. Doakan aku berjaya okay? Kbye.
©