L O V E


HOME ABOUT FOLLOW DBOARD



AUFA. 0NEEIGHT. BLURR.
Welcome welcome welcome. Do enter with a grin, wide please .



© Template by AtiqahJaidin
Image from TUMBLR | WHI
Sepetang bersama Ibu ..
Friday, August 19, 2011 | 0 meooww[s]

Salam Jumaat semuanya .

Apa khabar weyh ? Sehat? Alhamdullilah, aku sihat . Weyh, awat unk peramah hari neyh? Mimpi apa malam tadi , Aufa? Nothing , saja nak jadi peramah . Tak buley kaa? Nevermind .. Hows your day? Aku? Totally awesome ! Ape awesome-awesome neyh?

HAA .. Petang tadi around 4:30 something , waktu aku dok ralit main internet neyh . Acece .. Gelak bukan main kat Yeppa . Lawak bodoh apa lahh hero aku tuhh buat . Takpa lahh , biar dia syiok sorang2 . Tiba-tiba ibu panggil . Aku pown menyahutlah . Cepat-cepat aku turun bawah .

" Ada apa , bu?"
"Along dok buat apa?"
"Tak buat apa ehh . Knapa?"
"Tolong ibu masak. Rajin tak?"

Laju aku angguk .Of coarse lahh anak dara ibu neyh rajin. Kan aku sorang ja yang rajin dalam adik-beradik aku . Kan kann? Sila muntah hijau sekarang klou rsa ayat neyh hiperbola .

"Ambik bawang 3-4 ulas , buang kulit . Ambik serai potong halus2 pastu tumbuk"

Haa sudah! Dengar-dengar Mr. Onion aku cuak . Bukan Malayan Union ehh, neyh Encik Bawang. Ada kenal sma itu En. Bawang . Untuk ampa yang 'jarang' masuk dapur macam aku neyh picit2 lah PakCik Google nohh . Aku neyh jarang masuk dapur sebab aku neyh rajin study . Kan ibu kann?

Aku pun kupaslah . Seminit , dua aku mula tenyeh hiduk luas aku neyh . Lima saat kemudian aku dah rsa air hangat-hangat tahiayam menuruni pipi langsing aku neyh . Sedih betul kupas bawang neyh ehh . Haduii .. Aku pi basuh muka sat .

"Dah habis kerja kaa along?"
"Sat ibu. Cerita tuhh sedih lahh"

Aku dengar ibu bebel . Biar pi lahh, mata aku bertransformasi ke warna merah . Habis tuhh tumbuk serai ngan bawang pulak . Yang neyh yang haru neyh . Tak larat pi sinki , cuci muka .

"Sedih lagi, long? Bukan cerita tuhh dah habis ka?"

Ayoo~~ Ibu gelak kat along? Habis ja aku menumbuk, ibu suruh aku lipat baju . Nampak sangat ibu nak bagi along rsa nikmatnya berbawang kan? Tapi , hasilnya SUPERB . Sedap cucur badak tuhh . Bulat-bulat aje .

Klou tak ada tukang bawang neyh mesti cucur badak tuhh tak jadi. Kan ibu kann?

©